Ingyenes hirdetés feladás
2015.09.18.

Egy életszagú történet a használtautó hirdetésről.

Ingyenes hirdetés feladás


Avagy hirdetgesse az, akinek van ideje!

Sokan azt gondolják, mikor megválnának használt autójuktól, hogy elég pár fotót készíteni a kocsiról és feltenni a használtautó.hu oldalra, a vevő meg már másnap bekopogtat és el is viszi az autót készpénzért. Legyen realista, nézze meg velünk, hogy megy ez a valóságban! Óra indul!


Autótakarítás - 1 óra

Mielőtt lefotózza a hirdetéshez az autót, vagy megmutatná egy érdeklődőnek, mindenképp rendbe kell tennie az autót kívül és belül. Az alapos autótakarítással 1 óra már el is ment, pedig Önnek, mint dolgozó embernek el tudjuk képzelni mennyi a szabadideje, és mennyi kedve van kipucolni az egész autót.

Ingyenes hirdetés feladás - fotózásLefotózás - 1 óra

Mind tudjuk, egy kép többet mond ezer szónál! Lehet egy autóról 3 perc alatt is sokat mondó képeket készíteni, de sem szépek, sem kielégítőek nem lesznek. Fontos az is, hogy mikorra időzíti a fotózást, mert sötétben például nem látni majd semmit az autóból, és a becsillanó vakuval együtt ez már gyanús lesz a potenciális vevőnek. Vajon mit akar a tulaj előle elrejteni a rossz képekkel?

Minden szögből lefotózni az autót, úgy hogy az összes extrát is megmutassa, vegyük fél órának, ha ért a fényképezéshez. Mire megtalálja a gépét, feltölti az aksit, elkészíti a képeket, majd feltölti a fotókat a számítógépre, leszelektálja, fontossági sorrendbe teszi: egy óra el is ment az életéből. És az eredmény külső szemlélőként lehet, hogy nem is annyira ragyogó…


Beárazás - 1,5 óra

Azon túl, hogy kikéri „szakértő” barátai véleményét és tudja, hogy mennyi pénz súlya esne jól a farmer zsebének, komoly piackutató munkát kell elvégeznie. Összehasonlítani az Ön használtautóját a piacon található többivel, amikről szintén nehezen megállapítható, hogy túlárazottak, alulárazottak vagy reálisak-e, valójában nagyon bonyolult feladat. Itt dől el minden: nagy a nyomás, hogy a meghatározott árért elviszik-e majd a kocsit.

Hirdetés feltöltés

Autó feltöltése - 1 óra

Beregisztrál a használtautó.hu oldalra, már el is repült pár perc. Összeismerkedik a feltöltő felülettel, ami elég zsúfolt és nehezen átlátható. Lesznek olyan kitöltendő információk, amit kiráz majd a kisujjából, de soknál mélyen bele kell majd nézni a forgalmi engedélybe, vagy az autót kell majd vizsgálgatni (például, hogy pontosan mekkora kerék van elől és hátul). A környezetvédelmi osztályt pedig remélhetőleg telefonos segítséggel a „szakértő” barátja majd megállapítja. :)


1-365 nap várakozás

Túl van a pepecselős részen, ezután jönnek az izgalmak! Azt gondolja, hogy pár nap alatt tovább tudja majd adni az autót, de ez a valóságban nem történik meg, kereskedőként ezt jól tudjuk. Ha az autó nagyon jó állapotú, de rosszul van beárazva, máris a nyakán marad hónapokig. Ha az autó nem túl jó állapotú, de a jó állapotú azonos típusúsúhoz képest árazta, ülhet a babérjain negyedévekig is. Ritka, egyedi autója van? A várakozási idő ez esetben is a sokszorosa, mert kevés lesz az érdeklődő. Egyet jól jegyezzen meg:

Jegyezze meg - Auto-Box


Amíg hirdetésre vesztegeti drága idejét, az autója egyre öregebb lesz, egyre használtabb. Megjenik időközben az új modell, ami tovább csökkenti autója értékét. Nő a meghibásodás kockázata, nő a futott kilométer. Ön pedig tovább csorgatja a már megunt használtautójába a kúton a pénzt.  A piacon nagy a verseny, sok a jó autó, de kevés a jó vevő. Ez az autó eladás esszenciája.


Érdeklődök telefonhívásának fogadása - napi 10x3 perc, azaz napi fél óra

Ha hirdetésbe kezd, vonjon le a szabadidejéből alaphangon fél órát, amikor kulturálatlan és komolytalan hívásokat fogad majd potenciális vevőitől. „Mennyit tud engedni a feléből” és sok hírhedt mondást fog visszahallani a telefonból. Készüljön fel lelkileg, mert a 100. ilyen hívásnál a 10. napon könnyen megtörik az ember. Az érdeklődök legtöbbször nincsenek tekintettel arra, hogy Ön éppen alszik, a munkahelyén van, vagy épp kikapcsolódik. És a mobilja csak csöng, és csöng….

Hirdetés helyett azonnali autófelvásárlás

Készüljön fel a hívásokra és a várakozásra!


Az autó megmutatása az érdeklődőknek - heti 1,5 óra

Mondjuk, legyen 3 komolyabb érdeklődője egy héten, mert elég jól eltalálta az autó hirdetés árát. Ők személyesen meg szeretnénk nézni és kipróbálni az autót. Ön szabaddá teszi magát, kitakarítja az autót ismét (mert már a 3. nézelődőt fogadja a sáros időben). Befut a hívás 10 perccel a találkozó előtt, hogy mégsem tud eljönni a potenciális vevő. Ha mégis eljön, egy idegennel kell majd jópofiznia, aki alig várja, hogy felére alkudja az autóját, és ismét kibukik, hogy valójában komolytalan vevő volt.


Papírmunka, utómunka - 5 óra-több hét

X idő elteltével megjön a nagy Ő, a tényleges vevŐ. Megegyezett vele az árban is. Kell egy szabályos adásvételi szerződés, aminek utána kell majd járnia. Számos kötelezően feltüntetendő dolog van a papírokon, és ha nem jár sikerrel, az új tulajdonos nem tudja majd a nevére venni az autót! Amennyiben a vevője nem tudja megvenni a használtautót készpénzért, a banki hitel megszerzése miatt hetekig is elhúzódhat az adásvétel, és Ön addig sem lát majd pénzt.

Miután gazdát cserélt a pénz és a használtautó végre-valahára, a történetnek akkor sem lesz vége. Ha vevője nem íratja át időben az autót, akkor Ön büntetésre számíthat. Önnek is természetesen le kell jelentenie az okmányirodán, hogy megvált használtautójától. Ez egy jó pár órás kellemetlen sorban állást jelent majd Önnek. Le kell majd mondania a biztosítást is, azért hogy ne jöjjön meg a következő csekk. És kész, eladta használtautóját! Adja össze az időket! Ha optimista, akkor is legalább 12 óra aktív munkájába és minimum 2 hét várakozásába került az autó eladás. Egy élmény volt? Nem hinnénk.

Nézzünk most egy másik megoldást!

Autófelvásárlás - 1 óra

Készpénzes autófelvásárlás azonnal

Ha eljön budapesti  autókereskedésünkbe, azonnali készpénzes kifizetéssel intézzük el a használtautó vételt. Rövid próbakör és műszaki vizsgálat után ajánlatot teszünk használtautójára. és amennyiben sikerült megegyezni a vételárban, elkezdjük a papírmunkát. Közösen tanúk előtt aláírjuk a papírokat, átadjuk Önnek a készpénzt, Ön pedig az autót és a hozzá kapcsolódó papírokat, kulcsokat, gumiszetteket, stb.

Ha hiteltartozás áll fenn az eladásra kínált autón, az sem jelent akadályt! Banki kapcsolataink révén az aznapi kifizetés így is garantált! Részletekről itt olvashat: Autófelvásárlás hitellel terhelt autónál

+1 tipp: Ha kínálatunkban talál olyan autót, amit szívesen hazavinne, akár két legyet üthet egy csapásra az Autóbeszámítás segítségével.

A döntés az Öné:

A piros kapszula az autófelvásárlás, ami megmutatja, mennyit ér valójában autója, és azonnal, készpénzben fizet. A kék kapszula a használtautó.hu-s hirdetés feladás felé és a bizonytalan jövő felé visz. Kattintson a képen!

Autófelvásárlás azonnal Használtautó.hu hirdetés

 


Legfrissebb videónk
Videók megtekintése

Használtautó hírek
2023-as ünnepi nyitvatartásunk a következő:
Kattintson a részletekért!
Részletek >>
3 dolog, amire érdemes figyelni a téli gumicsere közben!
Az emberek többsége nem szeret karbantartásra és javításra költeni, pedig van néhány...
Részletek >>
Koronavírus tájékoztató
Olvassa el a legfontosabb információkat kereskedésünkkel kapcsolatban!
Részletek >>
Vészhelyzeti nyitvatartás
Kérjük, hogy olvassák el tájékoztatónkat mielőtt eljönnek hozzánk!
Részletek >>
Október 23. és november 1.
Nyitvatartásunkért kattintson!
Részletek >>
2019 augusztus 20. nyitvatartás
Az ünnepnap miatt változik nyitvatartásunk!
Részletek >>

Ügyfélvélemények
B. Csaba
Nem tudom mit írhatnék... Mondjuk azt, hogy viszont látásra! ;)
Részletek >>
Zs. Ádám
20 évesen vettem egy A6-ost hitelre :D Hála a hitelnek meg a dögös...
Részletek >>
N. Barnabás
Családias hely, nagy választék, kényelmes váró helyiség
Részletek >>
C. Ottó
Telefonon is jó tájékoztatást kaptam a kinézett autóról, aztán...
Részletek >>


Személyesen
szeretné kiválasztani használt autóját?
Várjuk telephelyünkön!

Cím | 1185 Budapest, Üllői út 738.
Értékesítés | +36 20 542 97 09
  +36 20 912 79 03
Autófelvásárlás | +36 20 980 50 75
Hitelügyintézés | +36 20 389 01 71
Hétfőtől – Péntekig | 8-18 óra között
Szombaton | 8-14 óra között



Nagyobb méret